Rolstoel­toegankelijkheid

DeLaMar is rolstoelvriendelijk en heeft in beide zalen een aantal rolstoelplaatsen met ruimte voor een begeleider die je (telefonisch) kunt reserveren. Tevens zijn er in het gebouw twee rolstoelvriendelijke toiletten aanwezig, één bij de hoofdingang en één in de Rode Foyer. Alle foyers zijn toegankelijk voor rolstoelen en met een lift te bereiken. Je kunt op de dag van de voorstelling altijd terecht bij een van onze theatermedewerkers, mocht zich onverhoopt een probleem voordoen.

De rolstoelplaatsen zijn gesitueerd op de eerste rang in de zaal. Een scootmobiel kan niet mee de zaal in, je kunt overstappen op een reguliere stoel of eventueel gebruik maken van een leenrolstoel. Indien jouw rolstoel groter is dan 65 cm breed, 78 cm diep (incl. voetsteunen) en 91 cm hoog, dan horen wij dit graag van je. Rolstoelplaatsen kunnen uitsluitend geboekt worden via het telefoonnummer 020-220 01 10.

De straat voor de hoofdentree is autovrij. Rolstoelgebruikers of personen met een fysieke beperking kunnen helaas niet voor het theater afgezet worden. De kortste afstand tot de ingang is de hoek van de Marnixstraat en de Leidsekade. Hiervandaan is het ongeveer 1 minuut lopen. 

Lees meer over de toegankelijkheid van ons theater op verschillende gebieden.

Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.