Theu Boermans zoekt 1000 koorleden voor Amadeus

Regisseur Theu Boermans (Soldaat van Oranje) is op dit moment in samenwerking met OPERA2DAY op zoek naar koren door heel Nederland. Uiteindelijk moeten in totaal 1000 koorleden bijdragen aan een nieuwe muziektheaterproductie over één van de grootste componisten uit de geschiedenis: Wolfgang Amadeus Mozart. 

Amadeus, met in de hoofdrollen Mark Rietman en Sander Plukaard, zal in 12 verschillende theaters te zien zijn waarbij op elke locatie een koor uit die regio op het toneel te zien zal zijn. Van 26 juni t/m 14 juli staat Amadeus in DeLaMar Theater.

De rebel. Zijn muziek. Zijn ondergang. 
Amadeus vertelt het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert tot zijn verbijstering dat de het geniale talent waar hij zelf zo naar verlangt door God aan Mozart is geschonken. Verteerd door een obsessieve jaloezie gaat Salieri de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk ook met zijn geloof in God.  

Theu Boermans over de voorstelling
“Beide componisten worstelen met een oeroud moreel dilemma: hoe verhoud ik me tot de willekeur van God? Of van het lot? Salieri wordt voor zijn keurige leven voor de medemens, beloond met een middelmatig talent, terwijl de egocentrische Mozart niet alleen het genie krijgt toebedeelt, maar het ook nog ’s roekloos verkwist. Twee levensinstellingen die recht tegenover elkaar staan: de brave en behoudende versus de onconventionele en vernieuwende kunstenaar. Dat is van alle tijden en geldt voor alle mensen.”

Oscass
De voorstelling, bekroond met meerdere Tony- en Olivier Awards, werd geschreven door Peter Shaffer en ging in 1979 in première in het Royal National Theatre in Londen. In 1984 won de verfilming door Miloš Forman maar liefst acht Oscars. Naast de negen castleden en het koor staan in deze muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.