‘Een voorstelling die je moet zien’
NRC Handelsblad

A seat at the table

Black sheep can fly
Zaal: DeLaMar West DeLaMar West

In 2019 beleefde A seat at the table een succesvolle theatertournee met uitverkochte zalen. Het stuk werd door het Nederlands Theater Festival uitgeroepen tot één van de tien beste producties van dat jaar, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs en bekroond met de Toneelschrijfprijs. Nu is A seat at the table wegens succes terug in het theater. Maker en acteur Saman Amini wordt hierin bijgestaan door een nieuwe cast; bestaande uit Quiah Shilue, Alwin Pulinckx en Anton de Bies. Op indrukwekkende wijze laten zij de eigen ervaringen van de makers met alledaags racisme en uitsluiting zien. Ervaringen soms zo absurd, dat het lachwekkend wordt. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Een actuele en urgente voorstelling; overladen door positieve reacties van zowel pers als publiek.

Veilig naar het theater

Vanzelfsprekend volgen we rondom de voorstelling de meest actuele veiligheidsmaatregelen op, zodat jij zorgeloos naar het theater kan. Hiernaast hanteren we een soepel restitutiebeleid, wat betekent dat je - zolang er coronamaatregelen gelden - tot aan de voorstelling je geld terug kan vragen.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
Alle rangen € 20,00

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar West
  Cast

  Saman Amini, Anton de Bies, Quiah Shilue, Alwin Pulinckx

  Over Saman Amini

  Saman Amini (1989, Iran) is een interdisciplinaire kunstenaar die werkt op het grensvlak tussen theater, film en muziek. In zijn voorstellingen komt alles samen: het zijn verhalen waarin dialogen, songs, spoken word, animatie en het direct aanspreken van publiek naadloos in elkaar overlopen, en waarin een kritische maar verbindende blik op de samenleving centraal staat. Na zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht bouwde Saman zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Het grote publiek maakte met hem kennis in Nobody Home (2015, regie Daria Bukvić). Samen met zijn compagnon en filmregisseur Nima Mohaghegh maakte hij met Black sheep can fly meerdere maatschappelijk relevante producties zoals: Samenloop van Omstandigheden (2016), A Seat at the Table (2017) en In het Hol van de Leeuw (2018). In 2019 werd A Seat at the Table genomineerd voor de BNG Cultuurprijs en won hij samen met de acteurs en Mohaghegh voor deze voorstelling de Toneelschrijfprijs. In datzelfde jaar bracht hij het boek Samenloop van Omstandigheden uit. Met zijn muziek heeft hij tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer Laat Me Toe werd genomineerd voor een Edison.

  Over Black sheep can fly

  Black sheep can fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen met een menselijke en maatschappelijke urgentie die onderbelicht zijn in de kunst en cultuursector, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving. De artistieke leiding is in handen van theatermaker, muzikant en schrijver Saman Amini en filmregisseur, theatermaker en schrijver Nima Mohaghegh, Christine de Jager is verantwoordelijk voor de zakelijke leiding. Meerdere theater- en filmproducties van Black sheep can fly zijn nationaal en internationaal onderscheiden.

  Creatives

  Tekst: Saman Amini en Nima Mohaghegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon en Werner Kolf
  Regie: Saman Amini
  Muziek: Saman Amini

  Producent: Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Likeminds.

  Kaarten kaarten

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5