Nieuw
Muziektheater

Amadeus

Het Nationale Theater
Zaal: Wim Sonneveld zaal

Een muzikaal spektakel over misschien wel de grootste componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer Mozart als jonge, onconventionele kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een onvergetelijke indruk achter te laten. Dit doet hij zeker bij hofcomponist Antonio Salieri, die tot zijn grote verbijstering constateert dat God de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, aan Mozart heeft gegeven. Salieri heeft echter de macht om Mozart te maken of te breken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat de hofcomponist de strijd aan met Mozart, met de klassieke muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God.

Meer dan een kostuumdrama

Regisseur Theu Boermans: “Van Amadeus wil ik een kostuumdrama maken, maar het wordt veel meer dan dat. Het wordt een muzikale voorstelling, bomvol Mozarts heerlijke muziek: er staat een orkest van ongeveer dertien man live op het toneel en er doet een operazanger mee.”

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 44,00
2e rang € 38,00
3e rang € 27,00

Weekendtoeslag
Op vrijdag, zaterdag en zondag geldt een weekendtoeslag van €5,- per kaart.

Boekingskosten
De getoonde kaartprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er per boeking €1,80 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,50.

Creatives

Regie: Theu Boermans
Tekst: Peter Shaffer
Producent: De Theateralliantie i.s.m. Het Nationale Theater

Cast

Mark Rietman, Sander Plukaard, Jaap Spijkers, Vincent Linthorst, Yela de Koning, Yamil Jones, Esther Scheldwacht e.a.

Kaarten kaarten
Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Café-diner-2.jpg.jpg

Eten en drinken met een vleugje theater

Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze vlotte medewerkers zorgen ervoor dat je weer op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Hiernaast kun je in DeLaMar Theater natuurlijk ook terecht voor een pauzearrangement of een gezellige naborrel.

Houd jij ook van theater?

In onze nieuwsbrief vind je onder andere de nieuwste voorstellingen, exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
4.5/5