Muziektheater

Amadeus

Het Nationale Theater
Zaal: Wim Sonneveld zaal

Een muzikaal spektakel over misschien wel de grootste componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer Mozart (Sander Plukaard) als jonge, onconventionele kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een onvergetelijke indruk achter te laten. Dit doet hij zeker bij hofcomponist Antonio Salieri (Mark Rietman), die tot zijn grote verbijstering constateert dat God de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, aan Mozart heeft gegeven. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat de hofcomponist de strijd aan met Mozart, met de klassieke muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God. De voorstelling wordt omlijst door een live orkest, 40 koorleden, sopraan Lucie Chartin en indrukwekkend decor van Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

Awards

Het door Peter Shaffer geschreven toneelstuk Amadeus ging in 1979 in première in het Royal National Theatre in Londen, waarna het meerdere Tony- en Olivier Awards in de wacht sleepte. In 1984 won de verfilming door Miloš Forman maar liefst 8 Oscars.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 44,00
2e rang € 38,00
3e rang € 27,00

Weekendtoeslag
Op vrijdag, zaterdag en zondag geldt een weekendtoeslag van €5,- per kaart.

Boekingskosten
De getoonde kaartprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er per boeking €1,85 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Creatives

Regie: Theu Boermans
Tekst: Peter Shaffer
Producent: De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Kaarten kaarten
Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Café-diner-2.jpg.jpg

Eten en drinken met een vleugje theater

Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze vlotte medewerkers zorgen ervoor dat je weer op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Hiernaast kun je in DeLaMar Theater natuurlijk ook terecht voor een pauzearrangement of een gezellige naborrel.

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
4.5/5