Brug over de Bosporus

Yaşam Hancılar
Duur: 1 uur 15 minuten zonder pauze
DeLaMar West (Amsterdam West)

Je zit vast in een verkeersopstopping ergens tussen Azië en Europa. Vast tussen de carrière die je ouders je wensen en de carrière die je voor je ziet. Waar sla je af? Waar keer je om? Waar zet je door? Hoe ga je van een kleine stad in Turkije waar je de beste gitarist bent (omdat je de enige bent), naar een internationaal concours waar je je land mag vertegenwoordigen? En hoe kom je daarvandaan in Amsterdam terecht? In een kruising tussen een autobiografische voorstelling en een jazzconcert gidst Yaşam Hancılar, genomineerd voor de Edison Jazz Award 2021, je samen met zijn fabuleuze band van de Bosporus tot het IJ. Brug over de Bosporus is een intiem theaterconcert voor de zoekende ziel; voor hen die aan de vooravond staan van een reis, of er net een hebben afgerond.

Let op: Deze voorstelling vindt plaats op onze nieuwe locatie DeLaMar West, dus niet op de locatie in het centrum van Amsterdam.

Nationaal Theaterweekend

Deze voorstelling is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend 2022, waarbij je voor slechts €10 van speciaal geselecteerde voorstellingen kunt genieten.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
Alle rangen € 10,00

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar West
  Over Yaşam Hancılar

  Yaşam Hancılar is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, op de afdeling jazzzang. Hij groeide op in een stadje tussen Istanbul en Ankara in het noordwesten van Turkije. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Istanbul om aan de technische universiteit een opleiding voor ingenieur te volgen. In 2006 richtte Yaşam in Istanbul onder de naam Jazzmates een groep op die louter jazz speelde en daarmee was een nieuw hoofdstuk in zijn leven begonnen.

  In 2008 nam Yaşam deel aan het Nardis Young Jazz Vocalisten Concours in Istanbul en viel hij meteen in de prijzen. Vervolgens had hij de eer om Turkije te vertegenwoordigen op de achtste International Young Jazz Artists Competition in Estland. Ondanks het grootse culturele leven, was er in Istanbul geen goede jazz opleiding. Daarom besloot hij naar Amsterdam te verhuizen om daar aan het conservatorium te studeren. In 2013 studeerde hij af en sindsdien is hij ook stevig geworteld in Nederland. Met zijn eigen akoestische jazzkwartet Yaşam Hancılar Band bracht hij drie albums uit; Here’s to life (2012), Strange fish (2017) en Rush hour (2020). Hij bestiert ook een eigen muziekschool in Amsterdam; Music For Life.

  Muzikanten

  Yaşam Hancılar (zanger, verteller, componist), Coen Molenaar (pianist, componist), David de Marez Oyens (contrabas), Enrique Firpi (drums, percussie)

  Creatives

  Regie: Luca Stappers
  Producent: Yaşam Hancılar

  Coronatoegangsbewijs

  Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie. 

  We willen dat je met een gerust gevoel kaarten kan boeken voor voorstellingen in ons theater. Daarom hanteren we een soepel restitutiebeleid zolang er coronamaatregelen gelden; dit betekent dat je tot aan de voorstelling je volledige aankoopbedrag kan terugvragen.

  Kaarten kaarten
  Cafe DeLaMar West Logo 3

  Eten en drinken in DeLaMar West

  DeLaMar West heeft een eigen café, waar je heerlijk kunt borrelen. Het café is vanaf een uur voor aanvang van de voorstellingen geopend voor drankjes, na de voorstelling kun je er terecht voor zowel drankjes als borrelhapjes. Overigens kun je je bestelling voor in de pauze of voor na de voorstelling ook al voor aanvang doorgeven, dan hoef je niet in de rij te staan en zetten onze medewerkers alles voor je klaar!

  Ik Kijk Uit Naar Campagne3

  Naar welke voorstelling kijk jij uit?

  We hebben een quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5