Brug over de Bosporus
Deze locatie bevindt zich in Amsterdam West. DeLaMar West is een broedplaats voor jonge (musical)makers en gezelschappen, op loopafstand van halte Jan van Galenstraat. In het sfeervolle theatercafé kan een drankje genuttigd worden.

Deze voorstelling zou op 28 januari in ons theater staan, maar is vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar 19 juni. Op 20 januari hebben wij onze boekers hier via de mail over geïnformeerd. Lees meer
Je zit vast in een verkeersopstopping ergens tussen Azië en Europa. Vast tussen de carrière die je ouders je wensen en de carrière die je voor je ziet. Waar sla je af? Waar keer je om? Waar zet je door? Hoe ga je van een kleine stad in Turkije waar je de beste gitarist bent (omdat je de enige bent), naar een internationaal concours waar je je land mag vertegenwoordigen? En hoe kom je daarvandaan in Amsterdam terecht? In een kruising tussen een autobiografische voorstelling en een jazzconcert gidst Yaşam Hancılar, genomineerd voor de Edison Jazz Award 2021, je samen met zijn fabuleuze band van de Bosporus tot het IJ. Brug over de Bosporus is een intiem theaterconcert voor de zoekende ziel; voor hen die aan de vooravond staan van een reis, of er net een hebben afgerond.
Let op: Deze voorstelling vindt plaats op onze nieuwe locatie DeLaMar West, dus niet op de locatie in het centrum van Amsterdam.
Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.
Yaşam Hancılar is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, op de afdeling jazzzang. Hij groeide op in een stadje tussen Istanbul en Ankara in het noordwesten van Turkije. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Istanbul om aan de technische universiteit een opleiding voor ingenieur te volgen. In 2006 richtte Yaşam in Istanbul onder de naam Jazzmates een groep op die louter jazz speelde en daarmee was een nieuw hoofdstuk in zijn leven begonnen.
In 2008 nam Yaşam deel aan het Nardis Young Jazz Vocalisten Concours in Istanbul en viel hij meteen in de prijzen. Vervolgens had hij de eer om Turkije te vertegenwoordigen op de achtste International Young Jazz Artists Competition in Estland. Ondanks het grootse culturele leven, was er in Istanbul geen goede jazz opleiding. Daarom besloot hij naar Amsterdam te verhuizen om daar aan het conservatorium te studeren. In 2013 studeerde hij af en sindsdien is hij ook stevig geworteld in Nederland. Met zijn eigen akoestische jazzkwartet Yaşam Hancılar Band bracht hij drie albums uit; Here’s to life (2012), Strange fish (2017) en Rush hour (2020). Hij bestiert ook een eigen muziekschool in Amsterdam; Music For Life.
Yaşam Hancılar (zanger, verteller, componist), Coen Molenaar (pianist, componist), David de Marez Oyens (contrabas), Enrique Firpi (drums, percussie)
Regie: Luca Stappers
Producent: Yaşam Hancılar