Toneelstuk De avond is ongemak Fotografie Anne van Zantwijk DeLaMar (1)
Hartverscheurend mooi

Friesch Dagblad

Toneel

De avond is ongemak

Naar de bestseller van Marieke Lucas Rijneveld

Het veelgeprezen debuut van Marieke Lucas Rijneveld is voor het eerst in het theater te zien, met in de hoofdrollen de tweeling Jip & Imke Smit. In De avond is ongemak zien we door de ogen van jongste zus Jas (Jip Smit) hoe een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. Zo merken de ouders van Jas niet dat hun dochter langzaam ontspoort. Zwevend in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid voert ze ontroerende gesprekken met haar overleden broer (Imke Smit). Fantasie en werkelijkheid verstrengelen zich met elkaar in dit verstikkende en schrijnende verhaal, waarin elke zin een klein kunstwerkje is. Een hartverscheurende voorstelling van schrijver Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel.

Inleiding op 23 december

Voorafgaand aan de voorstelling op zaterdag 23 december is er een inleiding. Deze wordt verzorgd door acteur Xander van Vledder, die een inkijkje zal geven in het maakproces van de voorstelling. Daarbij komt tevens de thematiek van de voorstelling aan bod. Verder vertelt hij hoe de vertaalslag van boek naar toneel tot uiting is gekomen. De inleiding begint om 19.30 uur in de Dinerfoyer en is gratis toegankelijk op vertoon van een toegangskaartje voor de voorstelling.

Speeldata en tickets

December 2023

Wo 20 dec 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Do 21 dec 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Vr 22 dec 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Za 23 dec 20:30
v.a. € 19,50
Met inleiding
Koop tickets

Rolstoelplaats boeken? Neem contact op 
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier

Meerdere speeldata
Bekijk
1e rang 2e rang 3e rang
€34,50 €29,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Cast

Jip Smit, Imke Smit, Aus Greidanus Jr., Anne Lamsvelt, Xander van Vledder e.a.

Creatives
Tekst

Marieke Lucas Rijneveld

Bewerking

Jibbe Willems

Regie

Nina Spijkers

Decorontwerp

Dennis vanderBroeck

Kostuumontwerp

Bernadette Corstens

Lichtontwerp

Tim van ’t Hof

Fotografie

Anne van Zantwijk

Producent

Bos Theaterproducties

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 1 uur 40 min. zonder pauze
Mogelijke triggers

Deze voorstelling bevat geweld/mishandeling, (referenties naar) seksueel geweld, verwaarlozing, psychische problematiek en confronterende inhoud. 

Achter de schermen

Optredens in Café DeLaMar

In een gezellige huiskamersfeer kun je genieten van heerlijke drankjes, borrel bites en livemuziek. Onderstaande artiest(en) zijn na deze voorstelling in het café te zien.
Borrelarrangement

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.