‘Chung geeft zijn acteurs alle ruimte te laten zien wat ze in huis hebben. En dat is veel.’
Trouw

De Bananengeneratie

Theater Oostpool
Mary Dresselhuys zaal

Wegens groot succes is De Bananengeneratie terug in het theater! Deze indrukwekkende voorstelling van regisseur Char Li Chung zorgde vorig seizoen voor uitverkochte zalen en lovende reacties. In De Bananengeneratie vertolken vijf getalenteerde acteurs even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen in de vorm van een theatrale vertelling. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Pete Wu, die de verhalen van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders optekende. Een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn. Zo zijn er verhalen over het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis en het uit de kast komen bij je Chinese moeder. Verspreid over alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug, die in deze voorstelling voor het eerst hun weg vinden naar het toneel.

Eerdere publieksreacties

“Zo blij dat er nu eindelijk meer van zulke verhalen gedeeld worden. Representatie is een woord voor velen, maar representatie voelen is niet in woorden uit te drukken.” | “Mooi, ontroerend en vooral intens herkenbaar. Een aanrader voor alle fellow Asians, maar vooral voor iedereen.” | “De Bananengeneratie was mooi, boos, schurend, lief, grappig maar vooral: slim.”

Speeldata en kaarten
Rolstoelplaats boeken? Neem contact op
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier
 
Prijzen
1e rang € 32,50
2e rang € 27,50
3e rang € 19,50

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar. Voorwaarden publieksreacties
Dit vinden onze bezoekers van deze voorstelling. Voorwaarden publieksreacties
  Over Char Li Chung

  De Nederlandse regisseur Char Li Chung heeft zowel Italiaanse als Chinese roots. Zijn overgrootouders behoorden tot de eerste Chinese arbeidsmigranten in Nederland en begonnen in 1933 hun eerste Chinese restaurant ‘Nan King’ in Amsterdam. Chung: “Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren.”

  Cast

  Nhung Dam, Yuwi, Kok-Hwa Lie, QiQi van Boheemen, Keanu Visscher 

  Creatives

  Regie: Char Li Chung
  Kostuumontwerp: Patricia Lim
  Lichtontwerp: Yuri Schreuders
  Fotografie: Bas de Brouwer
  Producent: Theater Oostpool
  Met dank aan ROSE Stories

  Kaarten kaarten
  Spieghel Foyer DeLaMar Theater3

  Borrel­arrangemen­ten

  Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5
  accepteer marketingcookies
  om de video te kunnen bekijken.