‘Gedurfd sober theater, dat op integere wijze de confrontatie met het verleden aangaat’
NRC Handelsblad
Toneel

De tolk van Java

Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley e.a.
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

Een verhaal over vaders en zonen, naar de prachtige autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney. De tolk van Java laat een onderbelicht perspectief op ons koloniale verleden in Nederlands-Indië zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan dit verleden overhielden. In dit indrukwekkende stuk zien we hoe de jeugd van Alan wordt bepaald door zijn tirannieke vader. Maar wanneer Alan de vroegere dagboeken van zijn vader over het leven in Indië leest, beginnen zijn haat en sarcasme te wankelen. Een spannende, ontroerende en bij vlagen humoristische voorstelling over het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden.

Vierluik
Na Max HavelaarHeren van de thee en De stille kracht is De tolk van Java het laatste deel in het vierluik van voorstellingen door producent Hummelinck Stuurman over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië.

Kerstcadeau-actie

Wil je deze voorstelling cadeau geven? T/m 18 december kun je je tickets in laten pakken in een feestelijke kerstverpakking! Selecteer in het bestelproces de gratis optie ‘In kerstverpakking per postbezorging’ als bezorgmethode of lees meer over de actie.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 37,00
2e rang € 32,00
3e rang € 17,50

Inclusief drankje
In de pauze of na afloop van deze voorstelling krijg je een drankje naar keuze in één van onze foyers.

Boekingskosten
De getoonde kaartprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er per boeking €1,85 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Creatives

  Tekst: Naar de roman van Alfred Birney
  Bewerking: Ignace Cornelissen
  Regie: Olivier Diepenhorst
  Producent: Hummelinck Stuurman Theaterbureau

  Cast

  Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley, Denise Aznam

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Café-diner-2.jpg.jpg

  Eten en drinken met een vleugje theater

  Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze vlotte medewerkers zorgen ervoor dat je weer op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Hiernaast kun je in DeLaMar Theater natuurlijk ook terecht voor een pauzearrangement of een gezellige naborrel.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5