Een zorg voor later

Wie zorgt er voor jouw ouders?
Zaal: Mary Dresselhuys zaal DeLaMar Theater

Een bijzonder tweeluik over zorgen voor ouderen in onze snel veranderende samenleving. Een zorg voor later bestaat uit de monoloog Yemma, naar het bekroonde boek van Mohammed Benzakour, en de documentaire Mag ik je zoon noemen. Yemma schetst een poëtisch beeld van een zoon van een Marokkaanse moeder. Na een herseninfarct van zijn ‘yemma’ raakt hij verstrikt in het Nederlandse zorgsysteem, dat niet berekend is op patiënten zoals zij. De hoopvolle documentaire Mag ik je zoon noemen volgt de 97-jarige mevrouw Mes en sociaal ondernemer Salim. Zij is een oer-Hollandse, levenslustige bejaarde die geen familie meer heeft en hij een eigenzinnige restauranthouder die het zorgsysteem probeert te veranderen door het zelf te doen. De twee bouwen een bijzondere vriendschap op. Een zorg voor later is een krachtige combinatie van theater en documentaire, die leidt tot een ontroerende en prikkelende avond.

Veilig naar het theater

Vanzelfsprekend volgen we rondom de voorstelling de meest actuele veiligheidsmaatregelen op, zodat jij zorgeloos naar het theater kan. Hiernaast hanteren we een soepel restitutiebeleid, wat betekent dat je - zolang er coronamaatregelen gelden - tot aan de voorstelling je geld terug kan vragen.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 23,50
2e rang € 19,50
3e rang € 15,00

Bekijk de plattegrond van de zaal

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Creatives

  Yemma

  Tekst: Mohammed Benzakour
  Regie en tekstbewerking: Floris van Delft
  Technisch producent: Remko van den Ende
  Met financiële ondersteuning van: Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten

  Cast: Yahya Gaier


  Mag ik je zoon noemen

  Regie: Abdelkarim El-Fassi
  Co-productie: BNNVARA, Tangerine Tree
  Uitvoerend producent: Asma El-Fassi
  Met financiële onderstuening van: CoBo Fonds, Fonds ZOZ
  Producent: WAT WE DOEN & Zouka

  Kaarten kaarten

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5