Een zorg voor later

Wie zorgt er voor jouw ouders?
Duur: 2 uur zonder pauze
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

Een bijzonder tweeluik over zorgen voor ouderen in onze snel veranderende samenleving. Een zorg voor later bestaat uit de monoloog Yemma, naar het bekroonde boek van Mohammed Benzakour, en de documentaire Voyage en sol mayeur. Yemma schetst een poëtisch beeld van een zoon van een Marokkaanse moeder. Na een herseninfarct van zijn ‘yemma’ raakt hij verstrikt in het Nederlandse zorgsysteem, dat niet berekend is op patiënten zoals zij. In de hoopvolle documentaire Voyage en sol majeur gaat filmmaker Georgi Lazarevski met zijn grootvader op reis naar Marokko. Het resultaat is een bitterzoete roadmovie vol muziek en emotie, die de vraag stelt: hoe kijken wij naar ouderen en ouder worden? Een zorg voor later is een krachtige combinatie van theater en documentaire, die leidt tot een ontroerende en prikkelende avond.

Coronatoegangsbewijs

Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 23,50
2e rang € 19,50
3e rang € 15,00

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar
  Creatives

  Yemma

  Tekst: Mohammed Benzakour
  Regie en tekstbewerking: Floris van Delft
  Technisch producent: Remko van den Ende
  Met financiële ondersteuning van: Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten

  Cast: Yahya Gaier


  Voyage en sol majeur

  Regie: Georgi Lazarevski
  Productie: Patrick Winocour & Juliette Guigon, namens Quark Productions
  Met dank aan: IDFA
  Producent: WAT WE DOEN 

  Kaarten kaarten
  Ik Kijk Uit Naar Campagne

  Naar welke voorstelling kijk jij uit?

  We hebben een gloednieuwe quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5