Gemma

Man & vrouw, in één lijf samen
Duur: 1 uur 50 min. zonder pauze
Wim Sonneveld zaal

Gert (Fabian Claes Jansen) zoekt al jarenlang naar een plek om zowel fysiek als mentaal helemaal zichzelf te kunnen zijn. Als puberjongen leerde Gert zichzelf tijdens de spaarzame momenten alleen op het schip van zijn ouders namelijk ook kennen als Gemma. Al bij hun eerste ‘ontmoeting’ wist Gert: ooit zal ik ook ruimte moeten maken voor Gemma. Maar dat moment liet lang op zich wachten. Gemma wilde maar wat graag gezien en gehoord worden, maar Gert liet dat nog niet toe. Uit onwetendheid en angst voor het onbekende probeert Gert haar weg te stoppen. Totdat Gert en Gemma samen tot een mooie oplossing komen. Gemma is een urgent, ontroerend en verlichtend verhaal over genderidentiteit, genderexpressie en acceptatie.

Talkshow

Na afloop van de voorstelling kun je terecht in de Rode foyer voor de Gemma-talkshow. Hier praat presentator Lara Billie Rense samen met de makers, inspirerende gasten en natuurlijk met het publiek na over de thema's uit de voorstelling. Op de première-avond op 3 februari wordt er naast de talkshow ook een optreden gegeven door Holland's Got Talent-finalist Rowan Veltman.

Speeldata en tickets
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier
Rolstoelplaats boeken? Neem contact op
 • feb 2023
  za 04 feb 20.00 uur
  Met talkshow
  v.a. € 20,50
 • zo 05 feb 14.00 uur
  Met talkshow
  v.a. € 20,50
 • aug 2023
  di 01 aug 20.00 uur
  in DeLaMar West
  v.a. € 22,50
 • wo 02 aug 20.00 uur
  in DeLaMar West
  v.a. € 22,50
 
Prijzen
1e rang € 36,00
2e rang € 31,00
3e rang € 20,50

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar. Voorwaarden publieksreacties
Dit vinden onze bezoekers van deze voorstelling. Voorwaarden publieksreacties
  Creatives

  Tekst en regie: Fabian Claes Jansen
  Eindregie: Ivan van Urk
  Muziek: LAVALU
  Decor: Dymph de Gooijer
  Kostuum: Yan Tax

  Producent: Fabuch Social Cinema in co-productie met Stadsschouwburg De Harmonie en DeLaMar

  Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Fryslân, Festival Overmorgen, Theaterbureau Korthals Stuurman, The Lingerist

  Cast

  Fabian Claes Jansen, LAVALU

  Trilogie

  Gemma is onderdeel van een bijzonder drieleuk; bestaande uit deze solovoorstelling, een filmische theatervoorstelling en een vierdelige internationale dramaserie. Elk onderdeel van deze trilogie is ook goed als los verhaal te volgen.

  Podcast

  Ter aanvulling op de voorstelling hebben journalist Lara Billie Rense en Gemma-acteur en -regisseur Fabian Claes Jansen een podcast opgezet. In de 7-delige serie Hoi, ik ben nieuw!  gaan zij in gesprek met trans, non-binaire en cisgasten over alles wat met genderidentiteit te maken heeft. Luister de podcast hier.

  Kaarten tickets
  Spieghel Foyer DeLaMar Theater3

  Borrel­arrangemen­ten

  Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5
  accepteer marketingcookies
  om de video te kunnen bekijken.