‘De la Parra’s tekst is prettig wispelturig, haar acteren spannend en levendig’
de Volkskrant

Het verbrande huis

Een Surinaamse familiekroniek
Duur: 1 uur 30 minuten zonder pauze
Zaal: Mary Dresselhuys zaal DeLaMar Theater

Wegens succes is dit bijzondere toneelstuk van Bodil de la Parra terug in het theater! Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Ze sliep onder één klamboe met haar neefjes, leerde haar norse opa te doorgronden, zag haar tantes de heerlijkste gerechten klaarmaken en danste op de muziek van Lieve Hugo. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan. In Het verbrande huis wekt Bodil het huis en haar Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk en liefdevol verhaal, dat aan de hand van een flinke dosis humor zijn licht laat schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

Deze voorstelling is eerder afgelast in verband met het coronavirus en verplaatst naar 5 en 6 juni 2021. Kijk voor meer informatie over je toegangskaarten op onze speciale update-pagina.

Speeldata en kaarten
 
Prijzen
1e rang € 25,00
2e rang € 19,50

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Creatives

  Tekst: Bodil de la Parra
  Regie: Wimie Wilhelm
  Producent: Rudolphi Producties

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Cafe-keuken3-LR.jpg

  Eten en drinken in theatersfeer

  Maak je theaterbezoek compleet met een uitgebreide brunch of een heerlijk diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze gastvrije medewerkers zorgen ervoor dat je op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Vanzelfsprekend hanteren wij ook in ons Grand Café de meest actuele veiligheidsmaatregelen van de landelijke overheid, zonder dat het ten koste gaat van de sfeervolle ambiance. 

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5