‘Een onweerstaanbare productie’
NRC

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Regie: Pieter Kramer
Duur: 2 uur 35 minuten incl. pauze
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

In het toneelstuk Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht maak je kennis met Christopher, een jongen van 15 jaar, 3 maanden en 2 dagen, die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen. En hij houdt meer van honden dan van mensen, want honden zijn trouw en ze liegen nooit omdat ze niet praten. Dus als Christopher de vermoorde hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft kan hij niet anders dan op onderzoek uitgaan om de dader te achterhalen. Zo ontstaat een wonderbaarlijke zoektocht waarbij Christopher zichzelf keer op keer weer moet zien te overwinnen. Een hartverscheurende, grappige en aandoenlijke voorstelling die je wereld op zijn kop zet!

Van boek naar voorstelling

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mark Haddon, waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht. Nadat het boek diverse literaire prijzen won, volgde een veelgeprezen toneelbewerking die maar liefst 7 Olivier Awards en 5 Tony Awards in de wacht sleepte. Het stuk is nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling te zien, met Pieter Kramer (bekend van de familievoorstellingen van het Ro Theater) als regisseur.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 48,50
2e rang € 37,50
3e rang € 25,00

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar
  Creatives

  Tekst: Simon Stephens
  Vertaling: Rik van den Bos
  Regie: Pieter Kramer 
  Choreografie: Pim Veulings
  Scènefoto’s: Sanne Peper
  Producent: Theateralliantie

  Tentoonstelling

  In de foyer van ons theater kun je een bijzondere tentoonstelling rondom deze voorstelling bewonderen. Talentvolle jongeren uit het Papageno Huis in Laren, een opvang voor jongeren met autisme, hebben hiervoor verschillende kunstwerken gemaakt met Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht als inspiratiebron. Ook worden er documentairevideo’s van Doclines over de voorstelling vertoond. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken.

  Inleiding op 10 november

  Op woensdag 10 november geven muziektherapeuten van Stichting Papageno voorafgaand aan de voorstelling een inleiding. Ze delen hun ervaringen over hoe muziek op een speelse en laagdrempelige manier kan helpen bij de toenadering en ontwikkeling van kinderen met autisme. De inleiding vindt van 19:00 tot 19:45 uur plaats in onze glazen foyer en is gratis te bij te wonen voor alle bezoekers van Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht. 

  Coronatoegangsbewijs

  Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Cafe-keuken3-LR.jpg

  Eten en drinken in theatersfeer

  Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze vlotte medewerkers zorgen ervoor dat je weer op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Hiernaast kun je in DeLaMar Theater natuurlijk ook terecht voor een pauzearrangement of een gezellige naborrel.

  Ik Kijk Uit Naar Campagne

  Naar welke voorstelling kijk jij uit?

  We hebben een gloednieuwe quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5