Toneelstuk Lady+Lord Macbeth Fotografie Paulina Matusiak en Eddy Wenting DeLaMar
Toneel

Lady + Lord Macbeth

Joy Wielkens, Alwin Pulinckx e.a.

Beleef de meest beruchte tragedie van Shakespeare in een nieuwe bewerking van Theatergroep Suburbia (Mamma Medea). In hun jeugd hebben Lady en Lord Macbeth elkaar onvoorwaardelijk trouw gezworen. Hun leven wordt nu echter overschaduwd door een grote tragedie: zij blijven kinderloos. Terwijl Lord Macbeth zijn onbehagen van zich afvecht op het slagveld, zint Lady Macbeth op een manier om het gapende gat in hun bestaan te vullen. Hiervoor hebben waarzegsters haar een wreed plan ingefluisterd - of heeft zij het zelf bedacht? Het waanzinnige plan wordt een obsessie, met desastreuze gevolgen… Lady + Lord Macbeth is een meeslepend toneelstuk over bodemloze liefde, blinde ambities en de pijn van wat nooit heeft mogen zijn.

Speeldata en tickets

Maart 2024

Wo 13 mrt 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Do 14 mrt 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets

Rolstoelplaats boeken? Neem contact op 
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier

Meerdere speeldata
Bekijk
1e rang 2e rang 3e rang
€30,50 €26,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Tekst

Tom Lanoye

Regie

Olivier Diepenhorst

Fotografie

Paulina Matusiak en Eddy Wenting

Producent

Theatergroep Suburbia

Joy Wielkens is actrice, zangeres en theatermaakster. Ze speelde in toneelstukken, muziektheaterstukken en musicals als Beneatha’s Place, Billie!, Dear Winnie en The Mountaintop. In 2013 werd ze genomineerd voor een Musical Award voor haar rol in Buddy, The Buddy Holly Story. Ook maakte ze drie theatersoloprogramma’s en speelde ze in series als Moordvrouw, Heer & Meester, Divorce, De Zwarte Tulp, Anne+ en in de films Sonny Boy, De Toscaanse bruiloft, Alles is familie, Soof 2 en De Marathon. Momenteel is ze te zien als Nora in de succesvolle serie Dertigers.

Alwin Pulinckx was van 2001 tot 2016 vast verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam (ITA, voormalig Toneelgroep Amsterdam). Hier was hij in talloze producties te zien, zoals Kings of War, Romeinse Tragedies en Scènes uit een huwelijk. In 2017 verliet hij het gezelschap en sindsdien speelt hij in diverse producties zoals bij Het Nationale Theater, Rudolphi Producties en in de voorstelling A Seat At The Table van Black Sheep Can Fly. Voor tv heeft Alwin o.a. rollen gespeeld in Flikken Rotterdam, Odds, De jacht, Moordvrouw en Tropenjaren. Afgelopen zomer speelde Alwin in The Damned (ITA) en was hij te zien in de met vijf sterren bekroonde monoloog De Wanen, in regie van Olivier Diepenhorst.

Zaal Mary Dresselhuys zaal

Ontmoet de cast

Achter de schermen

Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.