Lichter dan ik

Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Thomas Cammaert e.a.
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

De makers van De tolk van Java zijn terug met een nieuwe voorstelling waarin een onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing in Indonesië centraal staat. Lichter dan ik is het aangrijpende verhaal van een vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Als ze vervolgens als njai, oftewel huishoudster en minnares van een Hollander, zwanger raakt, blijkt de vader hun relatie en hun dochter niet te willen erkennen. Noodgedwongen geeft ze haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter, die door haar gemengde bloed en lichtere huidskleur meer kans heeft om status te verwerven. Deze ingrijpende keuze zal haar de rest van haar leven achtervolgen. Lichter dan ik toont op indringende wijze de strijd die vele Indonesische vrouwen tijdens de koloniale overheersing hebben gestreden.

Coronatoegangsbewijs

Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 35,00
2e rang € 29,00
3e rang € 17,50

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar
  Cast

  Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Thomas Cammaert, Denise Aznam, Tara Hetharia

  Creatives

  Tekst: Dido Michielsen
  Bewerking: Esther Scheldwacht
  Regie: Olivier Diepenhorst
  Producent: Korthals Stuurman Theaterbureau

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Cafe-keuken3-LR.jpg

  Eten, drinken en arrangementen

  Maak je theaterbezoek compleet met een uitgebreide lunch of een heerlijk diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze gastvrije medewerkers zorgen ervoor dat je op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in het Grand Café of één van onze foyers.

  Ik Kijk Uit Naar Campagne

  Naar welke voorstelling kijk jij uit?

  We hebben een gloednieuwe quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5