Lichter dan ik

Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Thomas Cammaert e.a.
Zaal: Mary Dresselhuys zaal DeLaMar Theater

De makers van De tolk van Java zijn terug met een nieuwe voorstelling waarin een onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing in Indonesië centraal staat. Lichter dan ik is het aangrijpende verhaal van een vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Als ze vervolgens als njai, oftewel huishoudster en minnares van een Hollander, zwanger raakt, blijkt de vader hun relatie en hun dochter niet te willen erkennen. Noodgedwongen geeft ze haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter, die door haar gemengde bloed en lichtere huidskleur meer kans heeft om status te verwerven. Deze ingrijpende keuze zal haar de rest van haar leven achtervolgen. Lichter dan ik toont op indringende wijze de strijd die vele Indonesische vrouwen tijdens de koloniale overheersing hebben gestreden.

Veilig naar het theater

Vanzelfsprekend volgen we rondom de voorstelling de meest actuele veiligheidsmaatregelen op, zodat jij zorgeloos naar het theater kan. Hiernaast hanteren we een soepel restitutiebeleid, wat betekent dat je - zolang er coronamaatregelen gelden - tot aan de voorstelling je geld terug kan vragen.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 35,00
2e rang € 29,00
3e rang € 17,50

Bekijk de plattegrond van de zaal

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Cast

  Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Thomas Cammaert, Denise Aznam, Tara Hetharia

  Creatives

  Tekst: Dido Michielsen
  Bewerking: Esther Scheldwacht
  Regie: Olivier Diepenhorst
  Producent: Korthals Stuurman Theaterbureau

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Cafe-keuken3-LR.jpg

  Eten en drinken in ons Grand Café

  Maak je theaterbezoek compleet met een uitgebreide brunch of een heerlijk diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze gastvrije medewerkers zorgen ervoor dat je op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Vanzelfsprekend hanteren wij ook in ons Grand Café de meest actuele veiligheidsmaatregelen van de landelijke overheid, zonder dat het ten koste gaat van de sfeervolle ambiance. 

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5