Madame Butterfly Theater Oostpool Fotografie Elza Jo DeLaMar
Muziektheater

Madame Butterfly

Theater Oostpool

De hoofdpersoon uit Puccini’s wereldberoemde opera Madama Butterfly eist haar eigen verhaal op! Madama Butterfly vertelt het liefdesverhaal van de Japanse geisha Cio-Cio-San, bijgenaamd Butterfly. Tot over haar oren verliefd trouwt ze met een Amerikaanse marineofficier, die direct na hun huwelijk terugkeert naar zijn geboorteland. Butterfly blijft verlaten achter in verwachting van hun zoon. Na drie jaar keert haar geliefde terug, maar niet voor de hereniging waar Cio-Cio-San op heeft gewacht… Madama Butterfly werd voor het eerst in 1904 opgevoerd en baseert zich duidelijk op een 19e-eeuwse westerse visie op de Aziatische vrouw, met alle vooroordelen die daarbij hoorden. Met zijn radicale nieuwe theaterbewerking Madame Butterfly breekt regisseur Char Li Chung (De Bananengeneratie, Cock) met dit originele verhaal. Een door Cystine Carreon (Gooische Vrouwen, Miss Saigon) gespeelde Cio-Cio-San komt eindelijk zelf aan het woord. En dat werd hoog tijd.

Speeldata en tickets

Maart 2025

Wo 12 mrt 20:00
v.a. € 19,50
Koop tickets
Do 13 mrt 20:00
v.a. € 19,50
Met inleiding
Koop tickets
Vr 14 mrt 20:00
v.a. € 19,50
Koop tickets
Za 15 mrt 20:00
v.a. € 19,50
Koop tickets
Zo 16 mrt 14:00
v.a. € 19,50
Matinee
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Meerdere speeldata
Bekijk
1e rang 2e rang 3e rang
€39,50 €29,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Regisseur Char Li Chung (Den Haag, 1995) zet zich met zijn werk in voor representatie en het vieren van anders-zijn. Met een groot hart voor de queer community en een sterke verbinding met zijn Chinees-Italiaanse wortels, zoekt hij naar manieren om mensen te inspireren tot het verkennen van verschillende vormen van leven en liefhebben. Bij Theater Oostpool maakte hij afgelopen jaren zowel bewerkingen van historische teksten als nieuw werk. Onder meer Edward II – The Gay King (2021), het zeer succesvolle De Bananengeneratie (2022 en 2023) en de West End-hit Cock (2023).

Cast

Cystine Carreon e.a. 


Creatives
Regie:

Char Li Chung 

Scenografie:

Yannick Verweij 

Lichtontwerp:

Yuri Schreuders 

Kostuumontwerp:

Patricia Lim

Fotografie:

Elza Jo

Producent:

Theater Oostpool

Voorafgaand aan de voorstelling op donderdag 13 maart wordt er een interactieve inleiding georganiseerd, onder leiding van een educatiemaker van Theater Oostpool. Hierbij krijgt het publiek achtergrondinformatie over de voorstelling (over het maakproces en achtergrond van makers en schrijver), wordt er dieper ingegaan op het onderwerp en filosofeert het publiek met elkaar over deze thematiek.
De inleiding begint om 19.15 uur in de Dinerfoyer en is gratis toegankelijk op vertoon van een ticket voor de voorstelling.

Zaal Wim Sonneveld zaal
Duur:

Nog niet bekend

Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.