Onvoorspelbaar verleden

Saman Amini
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

Na de succesvolle shows A seat at the table en Samenloop van omstandigheden komt theatermaker Saman Amini nu met de muzikale voorstelling Onvoorspelbaar verleden. Dit tragikomische verhaal draait om Amir, een talentvolle en gerespecteerde zanger aan de top van zijn carrière. Ondanks al zijn succes is Amir verre van gelukkig. Hij is depressief, drinkt alsof er geen morgen is en raakt steeds verder verwijderd van alles wat hem lief is. Als na een mislukt optreden zijn fans en vrienden zich ook nog tegen hem keren, drinkt Amir als nooit te voren. Als hij weer bijkomt, is hij op het strand van Baarzagh; het station tussen hel en aarde. In een hallucinante nachttocht probeert Amir zijn weg naar huis te vinden. Saman Amini verweeft deze theatrale scenes op meesterlijke wijze met persoonlijke liedjes. Zo lopen bitterzoete blues, scherpe raps, humor en herkenbare inzichten moeiteloos in elkaar over. Dit resulteert in een meeslepende tragikomische voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

Verbinding

Een belangrijk thema in deze voorstelling is verbinding met jezelf en de ander. Saman Amini vertelt hierover: “Zo veel van onze beweegredenen in het heden zijn gebaseerd op littekens uit het verleden. Het durven inzien en veranderen van disfunctionele gedragspatronen bij onszelf ondersteunt de verbinding met de ander. En de verbinding met de ander is de essentie van ons bestaan.”

Speeldata en kaarten
 
Prijzen
1e rang € 25,00
2e rang € 19,50

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Over Saman Amini

  Saman Amini (1989) werd geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Op 11-jarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Nederland en in 2014 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. In de korte tijd sinds zijn afstuderen bouwde hij zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Het grote publiek maakte met Amini kennis in Nobody home (2015, regie Daria Bukvic). Samen met zijn compagnon en filmregisseur Nima Mohaghegh maakte hij met Black Sheep Can Fly meerdere maatschappelijk relevante producties zoals: Samenloop van omstandigheden (2016), A seat at the table (2017) en In het hol van de leeuw (2018). In 2019 werd A seat at the table genomineerd voor de BNG Cultuurprijs en won hij samen met de acteurs en Mohaghegh voor deze voorstelling de Toneelschrijfprijs. In datzelfde jaar bracht hij het boek Samenloop van omstandigheden uit. Met zijn muziek heeft hij tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer Laat me toe werd genomineerd voor een Edison.

  Cast

  Saman Amini, Arie de Mol

  Creatives

  Tekst: Saman Amini, Arie de Mol, Vincent van der Valk
  Muziek: Saman Amini
  Muzikanten: Martin Verheesen (muzikaal leider, basgitaar), Jelle Huiberts (drums), Ruie Reis Maia (elektronische arrangementen)
  Producent: Black Sheep Can Fly i.s.m. Theater Utrecht

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Cafe-keuken3-LR.jpg

  Eten en drinken in theatersfeer

  Maak je theaterbezoek compleet met een uitgebreide brunch of een heerlijk diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze gastvrije medewerkers zorgen ervoor dat je op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Vanzelfsprekend hanteren wij ook in ons Grand Café de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen van de landelijke overheid, zonder dat het ten koste gaat van de sfeervolle ambiance. 

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5