‘Uitdagend concept wordt knap uitgevoerd’
NRC

Pianostemmen

Muziektheater over geroofd bezit
Mary Dresselhuys zaal

De oude pianostemmer Jacobus Kromm leidt een teruggetrokken bestaan. Hij worstelt met zijn geweten over een verzameling piano’s en vleugels die hij in bezit heeft. Steeds vaker duiken er verhalen van vroeger op in zijn verwarde hoofd, steeds vaker hoort hij dissonanten. De pianostemmen keren zich gaandeweg tegen de oude man. Als stille getuigen vertellen ze het verhaal over hun rechtmatige eigenaren, gegoten in een prachtige close harmony-compositie voor meerdere klavieren. Pianostemmen gaat over de systematische roof van Joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een onderbelicht verhaal, over een onrecht dat nog steeds voortduurt.

Concept

Het idee achter Pianostemmen komt van regisseur Klemens Patijn. Hij vertelt: “Ik ben een kind van een Indische vader en grootouders die de oorlog hebben meegemaakt. Zij hebben het zwijgen daarover tot kunst verheven. Maar ik weet dat verzwegen verhalen, in welke vorm dan ook, terug blijven komen. Ze willen verteld worden. Ik heb sterk het idee dat ik over het onderwerp van Pianostemmen niet langer zwijgen mag."

Speeldata en tickets
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier
Rolstoelplaats boeken? Neem contact op
 
Prijzen
1e rang € 29,50
2e rang € 24,50
3e rang € 19,50

Per boeking worden er €3,50 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar. Voorwaarden publieksreacties
Dit vinden onze bezoekers van deze voorstelling. Voorwaarden publieksreacties
  Cast & creatives

  Cast
  Joost Claes, Jaap Dieleman, Dennie Lukkezen, Emma van Muiswinkel, Klemens Patijn

  Creatives
  Concept: Klemens Patijn
  Tekst: Wessel de Vries
  Muziek: Wiebe Gotink
  Regie: Ria Marks
  Vormgeving: Lidwien van Kempen
  Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
  Fotografie: Jan Amse
  Producent: Tg Goed Gezelschap

  Kaarten tickets
  Spieghel Foyer DeLaMar Theater3

  Borrel­arrangemen­ten

  Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5
  accepteer marketingcookies
  om de video te kunnen bekijken.