Schuld of onschuld: Midwinternachtsmoord

André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Jan Kooijman e.a.
Online spel

Na het succes van eerdere Schuld of onschuld-edities is het tijd voor een nieuwe, theatrale online rechtszaak waarvan jij de uitkomst bepaalt! Het Midwinternachtsmoord-proces draait om de moord op Lieke de Waal, een jonge docente Engels. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Hij geeft al snel toe Lieke op de bewuste dag naar de keel te zijn gevlogen, maar ontkent haar met een mes te hebben gestoken. Het is aan jou om te beslissen: veroordeel je de verdachte of spreek je hem vrij? Jan Kooijman en Louise Korthals kruipen ook deze editie weer in de rol van advocaat van de verdachte en officier van justitie. De verdachten en getuigen worden gespeeld door bekende acteurs als André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Jules Croiset, Kees Hulst en Renée Soutendijk.

Hoe werkt het?

Wanneer je een kaartje koopt voor dit online rechtszaakspel, krijg je een inlogcode voor de website schuldofonschuld.nl. Vanaf maandag 27 december zijn hier elke dag nieuwe videogetuigenissen, verklaringen, pleidooien en bewijsstukken van het Midwinternachtsmoord-proces te zien. Deze blijven op de website staan, het is dus niet noodzakelijk om het proces in real time te volgen. Na vijf dagen bepaal jij of de verdachte schuldig of onschuldig is, wordt bekendgemaakt wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd en volgt er een uitspraak. Vervolgens komt er een korte speelfilm online die laat zien hoe de moord daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, en of jouw veroordeling of vrijspraak dus terecht is geweest…

Speeldata en kaarten
  • dec 2021
    ma 27 dec 10.00 uur
    Start spel
    v.a. € 15,00
 
Prijzen

De verkoopprijs van een ticket is €15,00 + €1,21 administratiekosten

Cast

Jan Kooijman, Louise Korthals, André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Jules Croiset, Kees Hulst, Renée Soutendijk, Randy Fokke, Doris Baaten, Musa Abdulwahab, Patrick Nederkoorn, Rein van Duivenboden, Ronald Snijders, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia

Kaarten kaarten
Ik Kijk Uit Naar Campagne3

Naar welke voorstelling kijk jij uit?

We hebben een quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5