Theater Oostpool Showmeister Fotografie Rubenpaulruben DeLaMar
Jim Bakkum is dé grote verrassing van de show

de Volkskrant

Toneel

Showmeister

Theater Oostpool | Jim Bakkum e.a.

de Volkskrant

In deze 'komedie over sterven' krijgt de hypersuccesvolle voetbalcoach Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft. Hij besluit hierop de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven. Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het theater waar Mario zijn show op wil voeren, weet dat je met zo’n wereldster gegarandeerd een hit in handen hebt. Maar ook al lopen de bezoekersaantallen al jaren terug; Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij zijn artistieke ziel verkoopt en ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. Helaas voor Fabio is de afdeling marketing het daar niet mee eens en starten de repetities volgende week.

Showmeister is onderdeel van de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival en behoort daarmee tot de elf meest indrukwekkende voorstellingen van het seizoen '23-'24!

Speeldata en tickets

September 2024

Do 5 sep 20:30
v.a. € 19,50
Met inleiding
Koop tickets
Vr 6 sep 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Za 7 sep 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Zo 8 sep 14:30
v.a. € 19,50
Matinee
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Meerdere speeldata
Bekijk
1e rang 2e rang 3e rang
€27,50 €24,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Cast

Jim Bakkum, Thomas Höppener, Frieda Barnhard en Gonca Karasu 

Creatives
Concept en regie:

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen 

Tekst en muziekontwerp:

Kasper Tarenskeen 

Scenografie:

Jan Hulst 

Kostuumontwerp:

Patricia Lim 

Lichtontwerp:

Yuri Schreuders

Fotografie:

Rubenpaulruben (artwork), Sanne Peper (scènefotografie)

Muzikanten:

Xander Vrienten (arrangeur en bas), Rick van Wort (drums), Jordy Kalfsvel (toetsen) 

Producent:

Theater Oostpool

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken theater waarin hun generatie aan het woord komt, met nieuwe komedies die zowel tragisch als kritisch zijn. Na de millennial-hit Baby Crazy (2021) en de instant classic Detective Moncler (2023) brengen Hulst en Tarenskeen met Showmeister, een komedie over sterven een ontroerende komedie over twee tegenpolen die op zoek gaan naar wat hen verbindt.

Voorafgaand aan de voorstelling op donderdag 5 september wordt er een interactieve inleiding georganiseerd, onder leiding van een educatiemaker van Theater Oostpool. Hierbij krijgt het publiek achtergrondinformatie over de voorstelling (over het maakproces en achtergrond van makers en schrijver), wordt er dieper ingegaan op het onderwerp en filosofeert het publiek met elkaar over deze thematiek.  De inleiding begint om 19:45 uur in de Dinerfoyer en is gratis toegankelijk op vertoon van een ticket voor de voorstelling.

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 1 uur 50 min. zonder pauze
Leeftijdsadvies

14+

Mogelijke triggers

In de voorstelling wordt gebruikt gemaakt van kruidensigaretten die speciaal ontwikkeld zijn voor toneel- en filmsets.

Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.