Stobá di Kòrsou

Randal Corsen, Shirma Rouse, Jazz Orchestra of the Concertgebouw e.a.
Duur: 1 uur 30 min. zonder pauze
Mary Dresselhuys zaal

Het geheim achter een huisgemaakte Curaçaose stobá (stoofschotel) is dat hij lang hoort te sudderen. En dat is precies wat er gebeurt met de muziekcultuur op Curaçao. Want ondanks dat het eiland klein is, kent het een hele rijke stroming van diverse muzieksoorten. Zowel Europese als Afrikaanse muziek hebben er door het slavernijverleden hun sporen achtergelaten. In Stobá di Kòrsou blikken pianist Randal Corsen en het Jazz Orchestra of the Concertebouw terug op de muzikale roots van Curaçao. Zo hoor je seu, dansbare tumba en tambú: de blues en protestmuziek van tot slaaf gemaakten die nog steeds voortleeft. Natuurlijk kan ook de Latijns-Amerikaanse invloed op het eiland niet ontbreken. Bereid je voor op een heerlijke muzikale avond met bijzondere gastoptredens van o.a. Shirma Rouse, Kris Berry, Stanley Clementina, Roël Calister en Tamara Nivillac.

Jazz & Vrijheid festival

Tijdens het Jazz & Vrijheid festival herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij, en zetten we de rijke muziekculturen van Curaçao en Suriname in de spotlight. Naast Stobá di Kòrsou kun je tijdens dit festival ook genieten van het Keti Koti Galaconcert.

Speeldata en tickets
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier
Rolstoelplaats boeken? Neem contact op
 
Prijzen
Alle rangen € 25,00

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar. Voorwaarden publieksreacties
Dit vinden onze bezoekers van deze voorstelling. Voorwaarden publieksreacties
  Over het Jazz & Vrijheid festival

  Jazz is onlosmakelijk verbonden met vrijheid. Vrijheid van expressie, om te innoveren én om te improviseren. Maar jazz is ook verbonden aan bevrijding van onderdrukking. Er is geen andere muzieksoort die zo belangrijk is geweest voor de emancipatie van Afro-Amerikanen als jazz. Met het Jazz & Vrijheid festival zoomen we daarom in op muziek als onderdeel van een constant voortdurende strijd om vrijheid en gelijkheid. Tijdens deze eerste editie van het Jazz & Vrijheid festival in DeLaMar krijgt muziek de vrije ruimte. Ook herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij. We zetten de diverse, rijke muziekculturen van Curaçao en Suriname in de spotlight. Deze eerste editie van het Jazz & Vrijheid Festival is een samenwerking tussen NiNsee, DeLaMar & het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

  Creatives

  Fotograaf: Jean van Lingen
  Producent: NiNsee, DeLaMar en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

  Kaarten tickets
  Spieghel Foyer DeLaMar Theater3

  Borrel­arrangemen­ten

  Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5
  accepteer marketingcookies
  om de video te kunnen bekijken.