Trompettist in Auschwitz 2 Fotografie Annemieke van der Togt DeLaMar
Intieme scènes maken indruk

NRC

Toneel

Trompettist in Auschwitz

Thomas Cammaert en Soy Kroon

NRC

Lex van Weren wordt in 1920 geboren, groeit op in Amsterdam en leert zichzelf hier trompet te spelen. Wanneer zijn hele gezin in de Tweede Wereld wordt opgepakt en op transport naar vernietigingskamp Auschwitz wordt gezet, is het de trompet die zijn leven redt. Als lid van het kamporkest weet Lex als enige van het gezin de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven. Na jaren van zwijgen over deze gebeurtenissen haalt schrijver Dick Walda hem in 1980 over om zijn verhaal te vertellen. Dit schokkende en emotionele relaas vormt het hart van de intieme, veelgeprezen voorstelling Trompettist in Auschwitz. Een indrukwekkend verhaal over je vastklampen aan het kleinste sprankje schoonheid in een verder compleet duistere wereld.

Trompettist in Auschwitz ging op 4 april 2022 in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven in première. Ter gelegenheid van 80 jaar herdenking en bevrijding spelen Soy Kroon en Thomas Cammaert nog één keer deze bejubelde voorstelling.

Speeldata en tickets

Mei 2025

Za 3 mei 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Zo 4 mei 14:30
v.a. € 19,50
Matinee
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Meerdere speeldata
Bekijk
1e rang 2e rang 3e rang
€32,50 €27,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Tekst

Dick Walda

Bewerking:

Allard Blom

Regie:

Eddy Habbema

Producent:

De Theater BV

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 1 uur 15 min. zonder pauze
Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.