Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Met Simone Kleinsma en William Spaaij

Recensies

'Geslaagd eerbetoon aan de fantasie van Annie M.G. Schmidt' NRC
'Formidabele Simone Kleinsma' Dagblad van het Noorden
'Een heerlijke theaterbelevenis' AD
'Feest der herkenning' De Telegraaf
'Kleinsma is bewonderenswaardig' Trouw

Musical over Nederlands meest geliefde schrijfster Annie M.G. Schmidt. Iedereen kent de bekende nummers als: Op een mooie Pinksterdag, Margootje en Vluchten kan niet meer. Maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Simone Kleinsma neemt, in deze biografische musical die gebaseerd is op de bestseller Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt van Annejet van der Zijl, de titelrol op zich. Kleinsma geeft in Was getekend, Annie M.G. Schmidt met haar stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal gestalte aan Annie M.G. Schmidt. In haar rol blikt ze samen met haar zoon Flip (William Spaaij), terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

Productie

Regie: Paul Eenens
Script: Dick van den Heuvel
Gebaseerd op het boek van Annejet van der Zijl
Arrangementen: Ad van Dijk
Producent: Stage Entertainment Nederland

Rolverdeling

Annie M.G. Schmidt Simone Kleinsma
Flip van Duijn William Spaaij

Geertruida Maria Bouhuijs

Marjolijn Touw

Dick van Duijn

Wim van den Driessche
Jonge Annie M.G. Schmidt Jeske van de Staak

STADSWANDELING - ANNIE M.G. SCHMIDT

Als fan van Annie M.G. Schmidt kunt u dit theaterseizoen niet alleen naar de musical, u kunt ook een wandeling maken langs de vele plekjes in Amsterdam waar Annie M.G. Schmidt heeft gewoond en gewerkt. Wandelgids en theaterkenner Daan Bartels vertelt onderweg het levensverhaal van de schrijfster.

De wandeling is 7 kilometer lang en het lopen van de route duurt bijna 3 uur, inclusief pauze. Wilt u mee met gids Daan Bartels? Meld u dan aan via wandelenmetdaan.nl.

Groepsarrangementen

Vanaf 10 personen is het mogelijk om een groepsarrangement te reserveren. Een bezoek aan een voorstelling in combinatie met een feestelijk arrangement is voor uw relaties een onvergetelijke ervaring. Het DeLaMar Theater biedt verschillende theaterarrangementen aan, zowel borrel- als dinerarrangementen.

Alle groepsarrangementen in het DeLaMar Theater worden verzorgd door Bookx. Klik hier om een reservering te maken voor een onvergetelijke avond uit voor u en uw gasten.

Combi-actie

Speciaal voor u geselecteerd in het DeLaMar Theater: Selma Ann Louis en Was getekend, Annie M.G. Schmidt.

Boek nu kaarten voor deze 2 voorstellingen en ontvang €14,- korting*.

Maak Gebruik Van De Actie