Wie de f*ck heeft dit gedaan?!

Amsterdam Fringe Festival
Duur: 45 minuten zonder pauze
DeLaMar West (Amsterdam West)

Het is het jaar 2026. De klimaatproblemen lopen steeds verder uit de hand. Ecosystemen storten in, de wereld ligt in puin en Nederland staat grotendeels onder water. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wie de f*ck heeft dit gedaan? De idealistische wereldverbeteraar Hasse start een zoektocht naar de schuldige, om diegene op te roepen tot radicale verandering. Ze ontmoet nietsvermoedende burgers, boze boeren, wanhopige klimaatactivisten, machtsbeluste wereldleiders en gewetenloze grootvervuilers. Wie is er schuldig? En hoe lossen we dit nog op? Wie de f*ck heeft dit gedaan?! is een tragikomische klimaatmusical, waarin de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep wordt genomen aan de hand van karikaturale personages, satirische scènes en indringende muziek.

Let op: Deze voorstelling vindt plaats op onze locatie DeLaMar West, dus niet op de locatie in het centrum van Amsterdam.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
Alle rangen € 12,50
CJP € 11,50
Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar West. Voorwaarden publieksreacties
Dit vinden onze bezoekers van deze voorstelling. Voorwaarden publieksreacties
  Over De Amazones

  Wie de f*ck heeft dit gedaan?! is een voorstelling van Muziektheatercollectief De Amazones, bestaande uit uit Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker. Zij kennen elkaar van de opleiding Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding zochten ze elkaar al vaker op, omdat ze allemaal een grote drang voelen om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. De Amazones maken zich namelijk ernstig zorgen over de klimaat- en ecologische crises en nemen allen ook deel aan klimaatacties. Ze kennen de wanhoop en woede die met deze thematiek gepaard gaat maar al te goed en willen daarom hun gezamenlijke verhaal vertalen naar vernieuwende en activistische muziektheatervoorstellingen.

  Creatives

  Tekst en muziek: Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg, Willemijn Böcker
  Eindregie: Loulou Hameleers
  Mede mogelijk gemaakt door Stichting Janivo en Makershuis Alkmaar

  Kaarten kaarten
  Cafe DeLaMar West Logo 3

  Eten en drinken in DeLaMar West

  DeLaMar West heeft een eigen café, waar je heerlijk kunt borrelen. Het café is vanaf een uur voor aanvang van de voorstellingen geopend voor drankjes, na de voorstelling kun je er terecht voor zowel drankjes als borrelhapjes. Overigens kun je je bestelling voor in de pauze of voor na de voorstelling ook al voor aanvang doorgeven, dan hoef je niet in de rij te staan en zetten onze medewerkers alles voor je klaar!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5