‘Emotionally epic entertainment’
The Times
Try-out korting

Wuthering Heights

Een National Theatre & Wise Children co-productie
Duur: 3 uur incl. pauze
Wim Sonneveld zaal
English description

Na Londen en New York komt deze bekroonde Britse theaterhit over liefde, wraak en hoop naar DeLaMar! Wanneer de jonge Heathcliff wordt gered uit de havens van Liverpool, besluit meneer Earnshaw hem te adopteren en onder te brengen in zijn landhuis Wuthering Heights. Heathcliff vindt hier een geestverwant in Earnshaws dochter Catherine en er ontvlamt een onstuimige liefde tussen de twee. Maar als Heathcliff en Catherine van elkaar worden gescheiden, ontketent zich een meedogenloze reeks aan gebeurtenissen. Aan de hand van muziek, humor, poppenspel en dans transformeert deze muziektheatervoorstelling het meesterwerk van Emily Brontë in een vurige, krachtige en unieke theatrale ervaring. Een adembenemende wraaktragedie, die waarschuwt dat onze wrede behandeling van anderen de wereld nog jarenlang zal beïnvloeden.

Deze originele, volledig Engelstalige productie is op initiatief van Sismo Stories & Performances en als onderdeel van het Holland Festival voor twee weken exclusief te zien in DeLaMar. De voorstellingen van 9 t/m 18 juni worden Nederlands boventiteld.

Extra activiteiten

Op zondag 11 juni kun je een panelgesprek met de regisseur en producent van Wuthering Heights bijwonen en op donderdag 15 juni is er een gratis toegankelijk nagesprek. Meer info en een ticketlink vind je in het uitklapmenu 'Extra activiteiten' hieronder.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 • jun 2023
  do 08 jun 19.30 uur
  v.a. € 29,50
 • vr 09 jun 19.30 uur
  Met NL boventiteling
  v.a. € 29,50
 • za 10 jun 19.30 uur
  Met NL boventiteling
  v.a. € 29,50
 • zo 11 jun 14.00 uur
  Première | panelgesprek
  v.a. € 29,50
 • wo 14 jun 20.00 uur
  Met NL boventiteling
  v.a. € 29,50
 • do 15 jun 19.30 uur
  Met nagesprek
  v.a. € 29,50
 • vr 16 jun 19.30 uur
  Met NL boventiteling
  v.a. € 29,50
 • za 17 jun 14.00 uur
  Met NL boventiteling
  v.a. € 29,50
 • za 17 jun 19.30 uur
  Met NL boventiteling
  v.a. € 29,50
 • zo 18 jun 14.00 uur
  Met NL boventiteling
  v.a. € 29,50
 
Prijzen
Gouden rang € 69,50
1e rang € 64,50
2e rang € 49,50
3e rang € 29,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
General reviews are listed.
  Extra activiteiten

  Artist to artist: Emma Rice
  Zondag 11 juni van 12.00 - 13.30 uur 
  €12,50 p.p.

  Wuthering Heights-regisseur Emma Rice en executive producer Poppy Keeling gaan in gesprek met Daria Bukvić (regisseur en artistiek leider Theater Oostpool ) en Vera Morina (toneelschrijver) over hun artistieke keuzes en drijfveren. Welke verschillen zijn er tussen Britse en Nederlandse creatives als het gaat om het maken en produceren van theatervoorstellingen? Het panelgesprek wordt geleid door Martijn de Rijk en er is ruimte voor vragen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Sismo Stories & Perfomances ter bevordering van kennisoverdracht tussen Nederlandse en Britse makers. Het programma vindt voorafgaand aan de voorstelling op 11 juni plaats en hiervoor is een apart ticket benodigd. Na afloop is er een korte pauze met een broodje, waarna om 14.00 uur de voorstelling bezocht kan worden. 
  Koop tickets

   

  Meet the artist
  Donderdag 15 juni 
  Gratis toegankelijk

  Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek, waar regisseur Emma Rice en een aantal acteurs uit de voorstelling vragen uit het publiek beantwoorden. Het nagesprek is gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstelling, hier is geen extra ticket voor benodigd.

  Creatives

  Gebaseerd op het boek van Emily Brontë
  Bewerking en regie: Emma Rice
  Muziek: Ian Ross
  Decor en kostuums: Vicki Mortimer
  Geluid en video: Simon Baker
  Licht: Jai Morjaria
  Choreograaf: Etta Murfitt
  Hoofd poppenspel: John Leader
  Scènefotografie: Steve Tanner, Muriel Steinke, Jimmy O'Shea

  Een National Theatre, Wise Children, Bristol Old Vic en York Theatre Royal co-productie, gepresenteerd door DeLaMar, Holland Festival, Sismo Stories & Performances en Senf Theaterpartners.

  Mogelijke triggers

  Wuthering Heights bevat stroboscopische effecten, lichtflitsen en rook, evenals verwijzingen naar fysiek en seksueel geweld. 

  Kaarten kaarten
  Spieghel Foyer DeLaMar Theater3

  Borrel­arrangemen­ten

  Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Lees hier ons privacy statement.
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5
  accepteer marketingcookies
  om de video te kunnen bekijken.