Hommage Herman van Veen

Amsterdams Kleinkunst Festival

Onder andere Claudia de Breij, Babette van Veen en Paul van Vliet brengen een hommage aan Herman van Veen tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). Tijdens de feestelijke AKF Hommage zullen bevriende collega’s van Herman van Veen in de vorm van speciale persoonlijke optredens een ode brengen; de pareltjes uit zijn oeuvre. Herman zelf zit in de zaal en is eregast. Een bijzondere avond om niet te missen!

Herman van Veen
Herman van Veen (Utrecht, 1945) studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. In 1979 werd het prentenboek Alfred J. Kwak uitgebracht, waarvan in 1989 een tot cult geworden 52-delige animatieserie gemaakt werd die wereldwijd te zien was.

Van zijn hand verschenen tot op heden 184 cd's, 21 dvd's, een zeventigtal boeken, tientallen scenario's voor onder meer door hem zelf geregisseerde speelfilms. Van Veen was drager van de Louis Davidsring die hij in 1976 uit handen van Wim Kan mocht ontvangen en in 2015 doorgaf aan Claudia de Breij. Daarnaast ontving hij vele onderscheidingen voor zijn omvangrijke oeuvre.

Hommages van het Amsterdams Kleinkunst Festival
Jaarlijks zet het Amsterdams Kleinkunst Festival iemand die groot is in de kleinkunst in het middelpunt van de belangstelling met een hommage. Zo kwamen er onvergetelijke avonden tot stand voor onder andere Harry Bannink, Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Liesbeth List, Jenny Arean, Gerard Cox, Freek de Jonge, Paul van Vliet en Herman Finkers.