Beatrice de Graaf Poetins oorlog geschiedenis als wapen DeLaMar (1)
Specials

Beatrice de Graaf

Poetins oorlog: geschiedenis als wapen

Poetin stortte Europa in de grootste oorlog sinds de Tweede Wereldoorlog. Nog steeds fascineert de vraag waarom hij eigenhandig het pad van de vernietiging koos. Hoe radicaliseerde Poetin? En op welke historische en religieuze gronden rechtvaardigt hij de oorlog? In Poetins oorlog: geschiedenis als wapen duikt historica Beatrice de Graaf, samen met onderzoeker Niels Drost, in deze vragen. Ze laten zien hoe de Russische president in ruim 500 speeches langzaam een front opende richting het Westen en haar waarden. Aan de hand van historische voorbeelden en wetenschappelijke inzichten maken ze duidelijk hoe geschiedenis in onze tijd als een wapen kan dienen voor oorlog en geweld. En toont Beatrice aan waarom geschiedenis nooit helemaal verleden tijd is…

Speeldata en tickets

September 2024

Vr 20 sep 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Vr 20 sep 20:30
Koop tickets
1e rang 2e rang 3e rang
€34,50 €29,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Beatrice de Graaf is historicus, faculteitshoogleraar geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en auteur van meerdere boeken. Niels Drost is Rusland-onderzoeker bij instituut Clingendael.

Producent: Haagsch College

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur:

Nog niet bekend

Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.