Musical Boni, De Musical Fotografie Roy Beusker (1)
Afgelopen
Musical

Boni, de musical

Een held strijdt voor vrijheid

Deze voorstelling stond van 22 t/m 25 november in DeLaMar en is hier helaas niet meer te zien.

Bekijk onze andere voorstellingen  

Beleef het mythische levensverhaal van verzetsheld Boni en zijn strijd tegen de slavernij in de Surinaamse binnenlanden. Samen met zijn medestanders vormde hij een grote bedreiging voor het regime, terwijl hij zich diep verscholen in de jungle onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar wist te maken. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni uiteindelijk opgepakt en gedood. Of toch niet? Boni, de musical is een op waarheid gebaseerd verhaal, verteld aan de hand van moderne composities. Door middel van zang, spoken word, rap en soul neemt een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten je mee de geschiedenis in, om dit spectaculaire verhaal met trots te verspreiden.

Speeldata en tickets

Deze voorstelling is afgelopen.

1e rang 2e rang 3e rang
€42,50 €34,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Dit vinden onze bezoekers van deze voorstelling. Voorwaarden publieksreacties

Maarten november 2023

Mooie voorstelling. Mogelijk is nog naar geluid te kijken. wij zaten vooraan links in de zaal. Het was soms te hard en niet alles goed te verstaan

Yvonne november 2023

Sterk verhaal,goed geschreven ( plots en acties) Mooie vorm in vertaling naar vooral jongeren die de geschiedenis van Suriname niet kennen. Prachtige dans en zang(technieken) Strakke ( marvel-wakanda)kostuums)

Michael november 2023

Deze productie is vernieuwend sterke cast, met prachtige kostuums. Zang en dans op hoog niveau, zou zomaar een internationaal succes kunnen worden. Het verhaal wordt verteld op een manier waarbij je als bezoeker ondanks het thema met een goed gevoel de zaal verlaat.

Nyassa november 2023

Mooi nieuw stuk over een verhaal, wat in deze vorm nog niet verteld is.

Frieda november 2023

We vonden het geweldig. Door zingend en dansend het verhaal van gruwelijke episoden uit ons slavernij te vertellen en aanschouwelijk te maken maakt het verhaal grote indruk. Ik vond de dansers en zangers ook zeer professioneel. De openingsspeech door de ambassadeur van Suriname gaf de avond een speciale omlijsting. Jammer dat het maar een paar keer in de La Mar wordt opgevoerd. Ik verwacht dat er veel meer belangstelling voor is, ook van toeristen. Zaak is dan wel dat de gesproken en ook gezongen teksten worden boventiteld .

Brandon november 2023

Beautiful Well-acted, costumed, lit and choreographed

Cerise november 2023

Ondanks dat het decor minimalistisch was, werd ik meegenomen in het verhaal. Geweldige cast.

Karin november 2023

Boeiend onderwerp, actueel, hoge kwaliteit, met liefde aan gewerkt en uitgevoerd. Mooi decor, licht. Prima geluid!

Angela november 2023

Het was fantastisch, Het decor, Zang en acteerwerk Humor en verdriet Mooie kleding Moderne dans

Sharon november 2023

Nee

Anton november 2023

Verfrissende uitvoering van klassiek best wel heftig erhaal

Marcia november 2023

Absoluut fantastische story stelling. De zang en dans heel mooi, alleen werdt de rap soms overstemd door het muziek.

Raoul november 2023

Zeer goede voorstelling en beleving gehad tijdens de show. De comedie,muziek,zang rap en het verhaal. Prachtige ervaring

Dirk november 2023

Het was een mooie voorstelling. Balans zang - muziek soms niet helemaal goed. Muziek soms iets te hard. Ging ten koste van de zang. Hangt wellicht af van zitplaats. Ik zat op balkon rechts, rij 1.

Jussara november 2023

De pauze wat vervroegen

Ans november 2023

Goed gespeeld, goed geacteerd. Het verhaal werd duidelijk gespeeld. Expressie, dans alles werd daar duidelijk in uitgedrukt. Bijzondere avond.99

Magreth november 2023

Prachtig gezongen en gedanst en vooral geacteerd. Het toneelstuk heeft op bijzondere wijze dit complexe verhaal vorm gegeven. 1 ding er werd gezegd dat er 300.000 Afrikanen naaf Suriname ontvoerd zijn,het zijn er 600.000.

Saskia november 2023

Mooie muziek Goede combinatie Sranangtongo en Nederlands Goede dansers Mooie kleding Historisch

Engracia november 2023

Ik voelde het tot diep in mijn ziel.

Kenneth november 2023

Boni als musical, geschiedenis Surinaams en Nederlands, actueel, slavernijverleden en excuses, plan van aanpak herstelbetalingen, educatie op scholen verplicht, slavernij museum, onrecht tegen menselijkheid i.v.m. mensenrechten.

Claudia november 2023

Prachtige musical. Zang en dans

Re november 2023

Een gedeeltelijke Sranan tongo, Surinaamse taal aub ook vertalen in het Nederlands.

Sb november 2023

De naam van de vallen is niet genoemd.

J.A.M. november 2023

Ik vond het heel goed.

Pascale november 2023

Mooi, gepast ingetogen, decor. Fantastische, veelal jongere, cast. Een pijnlijk stuk geschiedenis in eigentijdse jas, rap,, etc, uitgebeeld. Tweede helft wat rommelig en Boni had de neiging iets, te, snel te praten.

Quinty november 2023

De show was echt prachtig in elkaar gezet, de muziek was pakkend en het is echt een musical wat nieuw is, dus ook een aanwinst voor het musicalseizoen!

L. november 2023

Goede cast, dans en zang. Vond de musical op zich erg druk , lange zit, beetje eentonig qua decor.

Doreen november 2023

Alles was prachtig - het verhaal op deze manier toelichten was geniaal maar de kwaliteit van dans, muziek, stem was bijzonder.

I. november 2023

Mooi van vormgeving, interessant onderwerp ,maar te lang en dikwijls slecht verstaanbaar (niet door gebruik van Surinaamse taal). Thematiek af en toe moeilijk te begrijpen. Getalenteerde acteurs! !

Elske november 2023

Wat een prachtige voorstelling! Met zoveel passie en energie gezongen en gedanst. Een in de Nederlandse (koloniale) geschiedenis onderbelicht thema wordt aan de kaak gesteld met de een aansprekende en krachtige show. Erg knap gedaan! Mooie kostuums en prettig kleurgebruik qua licht. Het geluid was goed.

Guus november 2023

Het spotlied gast maar niet uit mijn hoofd

Yvonne november 2023

Duurde te lang en te laat gestart.

Creatives

Een productie van Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions en Het Zuidelijk Toneel in samenwerking met Vereniging Ons Suriname.

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 2 uur 50 min. incl. pauze

Ontmoet de cast

Achter de schermen

Optredens in Café DeLaMar

In een gezellige huiskamersfeer kun je genieten van heerlijke drankjes, borrel bites en livemuziek. Onderstaande artiest(en) zijn na deze voorstelling in het café te zien.
Borrelarrangement

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.