‘Heebink en Mardo spelen hartveroverend’
de Volkskrant

Gevechten en meta­morfosen van een vrouw

ITA-ensemble
Duur: 1 uur 30 minuten zonder pauze
Wim Sonneveld zaal

Op een dag stuit Édouard Louis op een foto van zijn moeder toen ze twintig jaar oud was. Een gelukkige jonge vrouw vol hoop, vol dromen. Maar hijzelf kent zijn moeder alleen maar als totaal ongelukkig, gevangen in een routineus leven als huisvrouw. Wat is er in die tussentijd gebeurd? Dat is het uitgangspunt van Gevechten en metamorfosen van een vrouw: het nieuwe autobiografische boek van Édouard Louis (Weg met Eddy Bellegueule, Ze hebben mijn vader vermoord) dat door regisseur Ivo van Hove voor het toneel werd bewerkt. Het resultaat is een aangrijpend, rauw, en hoopvol toneelstuk over een moeder die aan een dominante mannenwereld probeert te ontsnappen, indrukwekkend vertolkt door Marieke Heebink en Majd Mardo.

Langzame toenadering

Ivo van Hove vertelt: “Na boeken waarin geweld centraal stond, verraste Édouard Louis me met een tekst waarin naast geweld tederheid de toon aangeeft. Het boek beschrijft de moeizame gevechten van een vrouw om zichzelf te zijn, zelf keuzes te maken. Maar het is vooral ook een langzame toenadering van een moeder en een zoon.”

Speeldata en kaarten
Deze voorstelling is afgelopen.
Prijzen
1e rang € 19,50
2e rang € 29,50
3e rang € 34,50

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Cast

  Marieke Heebink, Majd Mardo

  Creatives

  Tekst: Édouard Louis
  Regie, vertaling en bewerking: Ivo van Hove
  Scenografie en licht: Jan Versweyveld
  Muziek: George Dhauw
  Producent: ITA

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5