Saman Amini's integratieplan

Black sheep can fly
Zaal: DeLaMar West

Er wonen in Nederland meer nationaliteiten per vierkante kilometer dan waar ook ter wereld. Nederland zou dus een smeltkroes kunnen zijn waar de rest van de wereld een voorbeeld aan kan nemen. Toch ziet een groot deel van de Nederlanders dit ‘multiculturele experiment’ als een mislukking. Waarom is dat zo? In de solovoorstelling Saman Amini’s Integratieplan neemt theatermaker, schrijver en performer Saman Amini (A seat at the table, Nobody home) de stand van de multiculturele samenleving op. De voorstelling is een collage van verhalen en observaties over integratie en Samans persoonlijke reis naar het ‘Nederlandschap’. Een bijzondere mix van theater en cabaret, waarin Saman met zijn kenmerkende scherpe humor en zijn grote gevoel voor muzikaliteit de vinger op de zere plek weet te leggen.

Let op: Deze voorstelling vindt plaats op onze nieuwe locatie DeLaMar West, dus niet op de locatie in het centrum van Amsterdam.

Coronatoegangsbewijs

Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 17,50

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar West
  Over Saman Amini

  Saman Amini (1989, Iran) is een interdisciplinaire kunstenaar die werkt op het grensvlak tussen theater, film en muziek. In zijn voorstellingen komt alles samen: het zijn verhalen waarin dialogen, songs, spoken word, animatie en het direct aanspreken van publiek naadloos in elkaar overlopen, en waarin een kritische maar verbindende blik op de samenleving centraal staat. Na zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht bouwde Saman zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Het grote publiek maakte met hem kennis in Nobody Home (2015, regie Daria Bukvić). Samen met zijn compagnon en filmregisseur Nima Mohaghegh maakte hij met Black sheep can fly meerdere maatschappelijk relevante producties zoals: Samenloop van Omstandigheden (2016), A Seat at the Table (2017) en In het Hol van de Leeuw (2018). In 2019 werd A Seat at the Table genomineerd voor de BNG Cultuurprijs en won hij samen met de acteurs en Mohaghegh voor deze voorstelling de Toneelschrijfprijs. In datzelfde jaar bracht hij het boek Samenloop van Omstandigheden uit. Met zijn muziek heeft hij tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer Laat Me Toe werd genomineerd voor een Edison.

  Over Black sheep can fly

  Black sheep can fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen met een menselijke en maatschappelijke urgentie die onderbelicht zijn in de kunst en cultuursector, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving. De artistieke leiding is in handen van theatermaker, muzikant en schrijver Saman Amini en filmregisseur, theatermaker en schrijver Nima Mohaghegh, Christine de Jager is verantwoordelijk voor de zakelijke leiding. Meerdere theater- en filmproducties van Black sheep can fly zijn nationaal en internationaal onderscheiden.

  Creatives

  Tekst en muziek: Saman Amini
  Regie: Floris van Delft
  Muzikant en arrangementen: Martin Verheesen
  Producent: Black sheep can fly

  Kaarten kaarten
  Cafe DeLaMar West Logo 3

  Eten en drinken in DeLaMar West

  DeLaMar West heeft een eigen café, waar je heerlijk kunt borrelen. Het café is vanaf een uur voor aanvang van de voorstellingen geopend voor drankjes, na de voorstelling kun je er terecht voor zowel drankjes als borrelhapjes. Overigens kun je je bestelling voor in de pauze of voor na de voorstelling ook al voor aanvang doorgeven, dan hoef je niet in de rij te staan en zetten onze medewerkers alles voor je klaar!

  Ik Kijk Uit Naar Campagne

  Naar welke voorstelling kijk jij uit?

  We hebben een gloednieuwe quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5