Sonneveld in DeLaMar

Zijn leven, zijn liedjes

Publiekswaardering 8,4

Wim Sonneveld terug in DeLaMar met speciale vernieuwde editie van Sonneveld de musical. Onder de titel Sonneveld in DeLaMar wordt de oorspronkelijke productie verrijkt met de historie van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. Met de meest bekende liedjes als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en Haal het doek maar op... is Sonneveld in DeLaMar een avond vol nostalgie. Als Wim Sonneveld (Tony Neef) vlak voor zijn eerste hartaanval op 56-jarige leeftijd een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen. In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk. Tijdgenoten als Conny Stuart (Mariska van Kolck), Huub Janssen (Bill van Dijk) en Friso Wiegersma (Freek Bartels) passeren letterlijk zijn revue. Met als grote vraag: wie was Wim Sonneveld?

Sonneveld in DeLaMar is een speciale samenwerking tussen Stage Entertainment Nederland en het DeLaMar Theater.

Recensies

'Tony Neef is de gedroomde Wim Sonneveld' Parool
‘Top amusement van weleer’ Telegraaf
‘Tony Neef speelt rol van z’n leven’ Metro
'Toonbeeld van verfijnd amusementstheater' NRC
‘Een avond vol geslaagde nostalgie’ Trouw

Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater

Sonneveld in DeLaMar is een vernieuwde versie van de Albert Verlinde Entertainment productie Sonneveld de musical en is exclusief te zien in het DeLaMar Theater. Wim Sonneveld en het DeLaMar delen een rijke historie: in 1952 nam de cabaretier en legende met twee compagnons de leiding over van het toenmalige theater en herdoopten het tot het Nieuwe de la Mar Theater. In 2005 werd het Nieuwe de la Mar Theater gesloten voor de grootscheepse verbouwing gefinancierd door de VandenEnde Foundation, waarna in 2010 het huidige DeLaMar Theater opende. Sonneveld in DeLaMar gaat op 8 februari 2015 in première in de Wim Sonneveld zaal.

Productie

Producenten: Joop van den Ende en Albert Verlinde
Regie: Eddy Habbema
Script: Pieter van de Waterbeemd
Muzikale supervisie: Ad van Dijk
Muzikale leiding/piano: Bernd van den Bos
Staging: Daan Wijnands
Decorontwerp: Jos Groenier
Lichtontwerp: Luc Peumans
Kostuumontwerp: Maya Schröder
Haar- en pruikenontwerp: Leendert van Nimwegen
Geluidsontwerp: Peter van Kruining
Assistent regie: Esther Habbema
Hoofd techniek: Paul-Folkert Koolstra
Uitvoerend Producent: Wendy Verhappen

Theaterarrangementen

Een bezoek aan Sonneveld in DeLaMar in combinatie met een feestelijk arrangement is voor uw relaties een onvergetelijke ervaring. Het DeLaMar Theater biedt verschillende theaterarrangementen aan, zowel borrel- als dinerarrangementen. Klik hier voor meer informatie.

Wim Sonneveld wandeling

Combineer uw bezoek aan Sonneveld in DeLaMar met een wandeling voorafgaand aan de voorstelling, aangeboden door Artifex of Het Lied. Lees hieronder over de twee verschillende wandelingen:

Boek een arrangement voor de musical Sonneveld in DeLaMar via Artifex

Een arrangement via Artifex bestaat uit 1e rangs kaarten voor Sonneveld in DeLaMar, een wandeling voorafgaand aan de voorstelling door een een echte Sonneveld-kenner en is inclusief 1 consumptie. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren.

Ontdek het Amsterdam van Wim Sonneveld tijdens de Sonneveld-wandeling van Het Lied
Kleinkunstkenner Daan Bartels neemt u mee langs de grachtenpanden waar de kleinkunstenaar woonde en de theaters waar hij zijn voorstellingen speelde. Geniet van een reis door de tijd met mooie verhalen en ontroerende liedteksten.

De Wim Sonneveld-wandeling is ongeveer 7 kilometer lang en het lopen van de route duurt ongeveer 2,5 uur, incl. koffiepauze. Beginpunt is het Centraal Station en eindpunt het DeLaMar Theater in de Marnixstraat.

De wandelingen in maart beginnen om 10 uur.

Meer informatie en aanmelden kan via website www.hetlied.nl.

Met de bus naar DeLaMar

Voor een volledig onbezorgde avond naar Sonneveld komt u met de bus naar het DeLaMar Theater. U hoeft niet te parkeren en bent gegarandeerd op tijd aanwezig. Voor meer informatie kunt u kijken op: Met de bus naar DeLaMar.