Veldheren Live DeLaMar1
Specials

Veldheren Live

Peter van Uhm en Mart de Kruif

Generaals buiten dienst Peter van Uhm en Mart de Kruif gaan na hun succesvolle podcast het theater in met Veldheren Live! In dit allereerste militaire college geven de twee een unieke kijk in de huidige stand van zaken aan de frontlinie. Onder leiding van journalist Jos de Groot gaan ze dieper in op wat oorlog betekent en delen ze hun kennis en ervaring. Wat kunnen we leren van de geschiedenis van oorlogen in hedendaagse conflicten? Hoe is het met het leger in Europa gesteld? En wat als ons land vandaag zou worden aangevallen? Twee van Nederlands bekendste generaals buiten dienst helpen ons met het zoeken naar antwoorden in deze onzekere tijd.

Speeldata en tickets

Februari 2024

Zo 25 feb 14:30
v.a. € 19,50
Koop tickets

Rolstoelplaats boeken? Neem contact op 
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier

Zo 25 feb 14:30
Koop tickets
1e rang 2e rang 3e rang
€26,50 €23,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Peter van Uhm (67) is generaal buiten dienst. Tussen 2008 en 2012 was hij Commandant der Strijdkrachten: de hoogste militair van Nederland en belangrijkste militair adviseur van de minister. Bovendien was hij verantwoordelijk voor meer dan 70.000 militairen.

Mart de Kruif (64) is voormalig luitenant-generaal in de Koninklijke Landmacht. Van 2011 tot en met 2016 was hij Commandant Landstrijdkrachten. De Kruif was een jaar lang verantwoordelijk voor zo’n 45.000 NAVO-militairen tijdens de missie in Afghanistan.

Jos de Groot (28) is journalist en programmamaker. Hij werkte als redacteur voor verschillende radio- en tv-programma's, waaronder De Wereld Draait Door, M en College Tour. Eerder presenteerde Jos de geopolitieke podcast Ver Van Je Bed Show. Momenteel werkt hij bij de KRO-NCRV voor Pointer.

https://www.cortimedia.nl/

Regie

Peter de Baan

Producent

Corti Media

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 1 uur 30 min. zonder pauze
Café DeLaMar Amsterdam Podium (1)

Café DeLaMar

Café DeLaMar is dé plek om elkaar te ontmoeten, na te praten of te borrelen. In een gezellige huiskamersfeer kun je genieten van heerlijke drankjes, borrel bites en livemuziek. Op zondag 25 februari verzorgt Renée de Gruijl de live muziek na afloop van de voorstelling. Renée zingt haar favoriete musical- en popsongs . 

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.