Veldheren Live DeLaMar1
Specials

Veldheren Live

Peter van Uhm en Mart de Kruif

Generaals buiten dienst Peter van Uhm en Mart de Kruif gaan na hun succesvolle podcast het theater in met Veldheren Live! In dit militaire college geven de twee een unieke kijk in de huidige stand van zaken aan de frontlinie. Onder leiding van journalist Jos de Groot gaan ze dieper in op wat oorlog betekent en delen ze hun kennis en ervaring. Wat kunnen we leren van de geschiedenis van oorlogen in hedendaagse conflicten? Hoe is het met het leger in Europa gesteld? En wat als ons land vandaag zou worden aangevallen? Twee van Nederlands bekendste generaals buiten dienst helpen ons met het zoeken naar antwoorden in deze onzekere tijd.

Speeldata en tickets

Maart 2025

Za 29 mrt 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Za 29 mrt 20:30
Koop tickets
1e rang 2e rang 3e rang
€26,50 €23,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Peter van Uhm (67) is generaal buiten dienst. Tussen 2008 en 2012 was hij Commandant der Strijdkrachten: de hoogste militair van Nederland en belangrijkste militair adviseur van de minister. Bovendien was hij verantwoordelijk voor meer dan 70.000 militairen.

Mart de Kruif (64) is voormalig luitenant-generaal in de Koninklijke Landmacht. Van 2011 tot en met 2016 was hij Commandant Landstrijdkrachten. De Kruif was een jaar lang verantwoordelijk voor zo’n 45.000 NAVO-militairen tijdens de missie in Afghanistan.

Jos de Groot (28) is journalist en programmamaker. Hij werkte als redacteur voor verschillende radio- en tv-programma's, waaronder De Wereld Draait Door, M en College Tour. Eerder presenteerde Jos de geopolitieke podcast Ver Van Je Bed Show. Momenteel werkt hij bij de KRO-NCRV voor Pointer.

Regie:

Peter de Baan

Producent:

Corti Media

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 1 uur 30 min. zonder pauze
Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.