Toegankelijk­heid

Een fijn theaterbezoek voor iedereen

Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in DeLaMar. Om ervoor te zorgen dat iedereen van een fijn theaterbezoek kan genieten, werken we samen met verschillende organisaties die zich inzetten voor een inclusieve theaterbeleving.

Voorstellingen met prikkelarme faciliteiten - DeLaMar (centrum)Voorstellingen met prikkelarme faciliteiten - DeLaMar West
In samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten bieden wij voorstellingen aan voor mensen die snel overprikkeld zijn. Zo is er bij deze voorstellingen o.a. een aparte ingang voor bezoekers, een prikkelarme ontvangstruimte, een stilteruimte en worden er speciale plekken in de zaal vrijgehouden. Soms is de voorstelling zelf ook prikkelarm. 

Voorstellingen voor mensen met een visuele beperking
In samenwerking met Stichting Komt het Zien! bieden wij voorstellingen aan die ook geschikte zijn voor mensen met een visuele beperking. Een blindentolk geeft hier voor aanvang een inleiding en beschrijft tijdens de voorstelling alle visuele aspecten van de show. 

Voorstellingen voor ouderen
In samenwerking met Stichting Vier het Leven bieden wij voorstellingen aan waarbij extra rekening wordt gehouden met bezoekers op hoge leeftijd. Deze mensen krijgen speciale plekken in de zaal, er is een extra medewerker aanwezig om hen van dienst te zijn en Stichting Vier het Leven faciliteert extra begeleiders en vervoer van en naar het theater.

Faciliteiten voor slechthorenden
DeLaMar (centrum) beschikt over koptelefoons voor slechthorenden en een ringleiding waarop inductielussen kunnen worden aangesloten, al kunnen we niet garanderen dat deze inductielussen met elk gehoorapparaat goed samenwerkt. DeLaMar West heeft deze faciliteiten helaas (nog) niet.

Faciliteiten voor mensen met een lichamelijke beperking
Zowel DeLaMar als DeLaMar West is rolstoelvriendelijk. In alle zalen is een aantal rolstoelplaatsen met ruimte voor een begeleider beschikbaar, deze kun je telefonisch reserveren
Café Americain is rolstoeltoegankelijk via de ingang van het aangrenzende Hard Rock Hotel Amsterdam American op Leidsekade 97. 

Heb jij suggesties of ideeën voor manieren om ons theater nog toegankelijker te maken? We horen het graag! Hiervoor kun je ons contactformulier invullen, met als onderwerp 'overig'.

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.