Tjitske Reidinga in de DeLaMar-brochure

In de coulissen

Zo laat mogelijk
Ik ga altijd zo laat mogelijk de coulissen in. Het liefst 10 minuten na het eten, zonder er al te veel over na te denken. Want als ik me erg ga concentreren, dan word ik juist heel zenuwachtig. Ook bij premières, dan moest onze regisseur me hier altijd van het terras af praten. Dan zei hij: “Je moet nu echt naar binnen hé, je moet je gaan aankleden!” Ja ja ja, dacht ik altijd. Het heeft verder nooit problemen opgeleverd hoor, ik ben altijd hartstikke op tijd, maar mijn collega’s zitten dan al helemaal full metal in de schmink in te zingen. En bij mij is dat het omgekeerde.

De trappen
Ik herinner me van DeLaMar Theater vooral dat ik jaren lang steeds die trappen naar de coulissen op- en afliep in verschillende kostuums. Op een gegeven moment voelde ik hier zelfs aan hoe mijn conditie was, of dat ik misschien ziekig werd. Dan voelde ik me opeens heel moe op de trap, en had ik een paar dagen later de griep. Ik heb ook een keer meegemaakt dat ik tijdens de voorstelling heel nodig moest plassen, in een noodgang de trappen op en af moest rennen en met mijn halve panty nog op mijn knieën hijgend het toneel opkwam. Dat hoort erbij, ik moest er altijd wel heel hard om lachen.

Niet om te lachen?
Een keer was ik een hele serieuze scène aan het spelen in best een zwaar stuk, toen iedereen opeens begon te lachen. Op een gegeven moment werd het nogal ongemakkelijk, ik dacht: wat is er nou? Heb ik iets raars, zit er iets op mijn gezicht, loopt er iemand achter me langs? Toen bleek er een muis over het toneel te lopen! Volgens mij zag ik hem op het allerlaatste moment zo de coulissen binnen glippen. Ik vond het wel heel grappig; je wordt dan helemaal onzeker, bleek dat er gewoon een muis de zaal in zat te kijken.

Tjitske Reidinga is van 20 t/m 23 feb en 21 mei t/m 7 jun te zien in Dangerous liaisons.

Meer interviews lezen? Ook Edwin Jonker en Simone Kleinsma deelden hun coulissen-verhalen in de DeLaMar-brochure

 

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.